Hatay’daki depremlerde can kaybı yükseldi! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Hatay’daki depremlerde can kaybı yükseldi!

Hatay’daki depremlerde can kaybı yükseldi!
Yayınlama: 21 Şubat 2023 Salı - 1.288
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay merkezli 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki iki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son gelen bilgiye göre; depremlerde 4 kişi hayatını kaybetti, 213 kişinin de hastanelere sevk edildi.

  • "Bu müstakil depremden sonra 1 Antakya, 1 Defne, 1 de Samandağ'da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık"
  • "Artçı depremler şu ana kadar 6,4'ten sonra 26 defa daha tekrarladı. Bu akşam özellikle riskli binalara girilmemesi konusunda uyarılarımızı hala devam ettiriyoruz"

CAN KAYBI 4'E YÜKSELDİ

Son alınan bilgiye göre; Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binada enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Böylece Hatay'daki depremlerde can kaybı sayısı 4'e yükseldi

Merkez üssü Defne ilçesi olan depremin ardından kente gelen Bakan Soylu, Hatay AFAD İl Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Saat 20.04'te meydana gelen depremin ardından bütün ekiplerin alanı taradığını aktaran Soylu, "Bu müstakil depremden sonra 1 Antakya, 1 Defne, 1 de Samandağ'da olmak üzere 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. Şu ana kadar 213 vatandaşımız hastanelere sevk edildi. 3 enkazda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Bir enkazda 3, bir enkazda 2, bir enkazda da 1 vatandaşımız var. Şu ana kadar 42 ihbar geldi, 42 ihbara da gidildi. 39 ihbarda herhangi bir durum söz konusu değil veya ufak müdahalelerle o enkazlardan çıkarıldı." dedi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024