Millî Eğitim Bakanı Özer Eskişehir’deydi - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Millî Eğitim Bakanı Özer Eskişehir’deydi

Millî Eğitim Bakanı Özer Eskişehir’deydi
Yayınlama: 6 Ocak 2023 Cuma - 1.927
A+
A-

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Vali Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Valiliğe gelişi esnasında Vali Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Harun Karacan, Metin Nurullah Sazak, Vali Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve ilgili kurum müdürleri tarafından karşılanan Millî Eğitim Bakanı Özer, ardından ziyaret anısına Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ayyıldız, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek ilimiz hakkında genel bilgiler verdi.

Valilik makamında bir süre dinlenen Milli Eğitim Bakanı Özer, daha sonra Vali Ayyıldız ile birlikte, Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda düzenlenen “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı” na katıldı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "2023 yılında artık güçlendirme çalışmalarını ülkemizin eğitim sisteminin gündeminden çıkaracağız. Türkiye'de en güvenli yerlerin okullar olduğunu tüm Türkiye'ye göstermiş olacağız" dedi.

Bakan Özer, "Bizim amacımız, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirerek, her geçen gün sürekli iyileştirme kültürüyle eğitimi çok daha üst noktalara taşıyabilmek ve Türkiye'nin özellikle Cumhurbaşkanı'mızın çerçevesini çizmiş olduğu 'Türkiye yüzyılı' vizyonunda eğitimi ana vurgu olarak sürekli destekleyebilmek. Bunun için Eskişehir'de de neler yapabiliriz, bunları kapsamlı bir şekilde değerlendirme imkânımız oldu. Millî Eğitim Bakanlığı'nın şu an 2023 yılı içerisinde Eskişehir'de devam eden ve izin verdiğimiz yatırımlara toplam 459 milyon lira civarında. Bugünkü değerlendirmemizde biraz önce bahsettiğim çerçevede eğitimin kalitesini ve işlenebilirliğini daha fazla arttırmak için ilave 760 milyonluk yatırım yapma kararı aldık. Dolayısıyla Eskişehir'deki Millî Eğitim Bakanlığı yatırımlarını 459 milyon liradan 1 milyar 219 milyona çıkarmış olduk. Öncelikle bu yatırımların Eskişehir'e hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'nda Eskişehir'e 22 anaokulu yapılması için karar aldıklarını da anlatan Bakan Özer, "Bu kapsamda en ağırlık verdiğimiz yatırım, okul öncesi eğitim. Eskişehir'e 22 tane anaokulu yapacağız. Biliyorsunuz, Millî Eğitim Bakanlığı olarak 2022 yılındaki en büyük önceliğimiz, okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını artırmaktı ve Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde 3 bin anaokulu kapasitesi üretmek için yola çıktık. Çünkü o tarihte Türkiye genelinde 2782 tane anaokulu vardı. 1 yıl gibi kısa bir sürede 3 bin değil; 6 bin 4 anaokulu kapasitesi oluşturarak, ilk kez 5 yaştaki okullaşma oranlarını yüzde 65'ten yüzde 99’a çıkarabilme imkânımız oldu. 2023 yılında hedefimiz 5 yaşı sağladıktan sonra 4 ve 3 yaş okullaşma oranlarını da artırmak. Bunun için Eskişehir'e 22 tane anaokulunu kazandıracağız. Yıkılan ve yapılması gereken 2 tane ilkokul ve 2 ortaokulu da yatırım programına almış bulunuyoruz. Emek Mahallesi'ndeki 32 derslikli Anadolu lisesini de yatırım programına dahil ettik. Hızlı bir şekilde bunun yapımıyla ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi.

Bakan Özer, 2022 yılında en öncelik verdikleri konunun okul binalarındaki güçlendirme çalışmaları olduğunu söyledi. Tüm Türkiye'de depremle ilgili güçlendirme çalışmaları yapılması için kaynak organize ettiklerini kaydeden Bakan Özer, "2022 yılında üst limit hiç kullanmadık. Herhangi bir ilde yatırım ile ilgili sınırlama getirmedik. Tüm güçlendirme çalışmalarını yapabilecek şekilde kaynaklarımızı organize ettik. 2022 yılında büyük oranda tüm Türkiye'deki güçlendirme çalışmalarını yaptık ama eksik kalanlar var. Dolayısıyla 2023 yılında artık güçlendirme çalışmalarını ülkemizin eğitim sisteminin gündeminden çıkaracağız. Türkiye'de en güvenli yerlerin okullar olduğunu tüm Türkiye'ye göstermiş olacağız. Bu kapsamda da Eskişehir'de bazı okulların güçlendirilmesiyle ilgili ve büyük onarımlarıyla ilgili ihtiyaç vardır, bunlara da 130 milyonluk bir kaynak aktarmış oluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Bakan Özer, Vali Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri ile birlikte diğer programlara katılmak üzere Valilik binasından ayrıldı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024