Karapınar Sorunu Çözülemiyor: Kazım Kurt Karapınar’ı duymaktan sıkılmış! - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Karapınar Sorunu Çözülemiyor: Kazım Kurt Karapınar’ı duymaktan sıkılmış!

Karapınar Sorunu Çözülemiyor: Kazım Kurt Karapınar’ı duymaktan sıkılmış!
Yayınlama: 6 Ocak 2023 Cuma - 2.274
A+
A-

Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan bir kez daha Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. etabı için Kazım Kurt'a çağrıda bulundu. Özcan, çözüm önerilerini yineledi ve "Bu işi aşama aşama halkın menfaati için birlikte çözelim, biz elimizden geleni yapmaya hazırız" derken, Kazım Kurt yine çözüm önerilerine kulak asmadı, "TOKİ ne yaparsa yapsın. Bunları her oturumda söylerseniz, biz de aynı şeyleri söyleriz, siz de sıkılırsınız" dedi.

medyamidas.com - 

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında yine, Kazım Kurt belediye başkanı seçildiğinden beri bir türlü başlanamayan ve çözülemeyen Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi 2. Etap projesi gündeme geldi. Odunpazarı'nda binlerce kişinin başlanmasını beklediği proje ile ilgili, Murat Özcan'ın çözüme ve sorunun çözülmesine yönelik yaklaşımlarına karşılık, Kazım Kurt'un yıllardır olduğu gibi yine uzlaşmaz tavrını sürdürdüğü görüldü. 

Murat Özcan yine gündeme getirdi ve çözüm önerisi ile Kazım Kurt'a seslendi: "Halkın menfaatleri için bu sorunu çözelim"

Toplantıda söz alan Murat Özcan, "En son Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesi'nde biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Paylaşımlarınıza istinaden söylüyorum. TOKİ'den Ankara'da belirlediler de, burası gecekondu önleme bölgesi olmadı. Odunpazarı Belediyesi müracaat etti, TOKİ de burayı gecekondu önleme bölgesi ilan etti. Bu sorun 12 yıllık bir sorun değildir, 2014'ten beri olan bir sorundur. Öncesinde 1. etap yapılmıştır. Üstelik de çok büyük fedakarlıklarla yapılmıştır. Yarısı devlet bütçesinden finanse edilerek yapılmıştır. Orada tapusu bile olmayan birçok gecekondu sahibi vatandaşımızı ev sahibi yaptık. İmar yapmay yetkisi istemenizle beraber akamete uğramış bir süreçtir. Eğer imar yoksa dönüşüm nasıl olacak? Her ne hikmetse 4 sene çalışmamışsınız. Sonra seçim zamanı imar çalışması yapmışsınız. Sonra bu konu mahkemeden dönmüş. İkinci defa dönmesin diye, biz de mahkemenin bazı maddelerini reddetme durumu olmasına rağmen mahkemeye gidilmemesi için girişimlerde bulunduk vatandaşlar mağdur olmasın diye. Biz teknik konulara girmek zorunda değiliz, o sizin işiniz. TOKİ burayı dönüştürecek. Ama Odunpazarı Belediyesi TOKİ ile işbirliği yapmazsa görüşme şansı yok, bunu siz de biliyorsunuz. Burası temizlenecek, halkla olan görüşmeler, raporlamalar, TOKİ ile halk arasındaki köprüler Odunpazarı Belediyesi tarafından kurulmazsa burası dönüşmeyecek. Halkınızı düşünerek TOKİ ile işbirliğine hazırsanız, biz de elimizden geleni yapmaya hazırız. Bunu elli kere söyledik. 150 kere de söyleriz ama lütfen çok anlaşılır bir konunun burada anlaşılmaz bir hale gelmesine beraber izin vermeyelim. Bu işi aşama aşama halkımızın menfaatine uygun şekilde nasıl yapacaksak öyle yapalım. 1/5000'likleri Büyükşehir Belediyesi yapacak, 1/5000'likler olmadan ben 1/1000'lik planları yapamam diyorsunuz. Büyükşehir Belediyesi'ne bir müracaatınız oldu da, Büyükşehir 'Kusura bakma, ben yapmak istemiyorum' mu dedi. Nasıl gecekondu önleme bölgesinde 1/5000'likleri Büyükşehir ile çalıştıysanız, nasıl revizyon imar planlarında 1/5000'likleri Büyükşehir ile çalıştıysanız, Gündoğdu, Huzur ve Erenköy mahallelerinde de 1/5000'lik bir şey varsa gider birlikte çalışırsınız, 1/1000'lik planları yapmak da size düşer. Öbür bölgeler de gecekondu önleme bölgesi gibi yavaş yavaş ada bazlı dönüşür. 

Kazım Kurt: Her oturumda söylüyorsunuz, siz de sıkılırsınız, boşuna tartışıyorsunuz 

Kazım Kurt ise, "8 yıldır burada Karapınar 2. etabı tartışıyoruz. Size anlatamıyorum, çünkü işinize gelmiyor. Bundan sonrasını TOKİ bilir. İsterse yapar, isterse yapmaz. Biz çok netiz. Yapmıyorum derse, insanlar ister müteahhide verir kendi yapar, ister bizle işbirliği yapar, bizler oturur bir sistem kurarız biz yaparız. Her oturumda Karapınar'ı söylerseniz, her oturumda biz bu cevapları veririz ve siz de sıkılırsınız. 12 yıldır siz yapmıyorsunuz" dedi. 

Murat Özcan, "İmar planlarını yapmadınız ki, nasıl yapsın" die karşılık verdi. 

Kazım Kurt, "Karapınar'ı yapmayan TOKİ Mamuca'da yeni konutlar yapıyor" deyince Murat Özcan da, "Demek ki sorun burada, sizden kaynaklanıyor" diye karşılık verdi. 

Kazım Kurt, "Boşuna tartışıyorsunuz" diyerek yine konuyu geçiştirdi. Kazım Kurt, 1/5000'lik planlarla ilgili ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışma yapacağını, birlikte bir çalışma yapılmasına gerek olmadığını, Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaş zarar etmesin diye beklediğini savundu. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024