Vatandaş da Cezalandırılıyor muyuz diye düşünüyor ARTIK? - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Vatandaş da Cezalandırılıyor muyuz diye düşünüyor ARTIK?

Vatandaş da Cezalandırılıyor muyuz diye düşünüyor ARTIK?
Yayınlama: 22 Kasım 2022 Salı - 903
A+
A-

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru yaptığı açıklamada "Eskişehirlileri siyasiler tarafından cezalandırılmaya devam mı edecek" şeklinde bir basın açıklaması paylaştı. 

Eskişehir genelindeki daha önceki yaptığı açıklamalara benzer yaptığı açıklamada vatandaşın mağdur olduğu trafik sorununu, toplu ulaşım sıkıntılarını, alt yapı sorunlarını ve kronikleşmiş üst yapı sıkıntalırını görmezden geldi. Özellikle bazı mahallelerdeki vatandaşların adeta hizmete hasret bırakıldığı Eskişehir'de vatandaşlar da kendi sorunlarını dile getirecek birilerini arıyorlar ve kendi aralarında acaba cezalandırılıyor muyuz, bu cezalandırma ne zaman sona erecek diye soruyorlar. 

Kumru'da bazı konularda yaşanan sorunları dile getirirken yüzeysel olarak başlıkları ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda terör bağlantıları nedeniyle kayyum atanan hdplilere destek açıklaması ile de tepkileri üzerine çeken Kumru Eskişehir'in açıkca yazmasa da Eskişehir'in merkezi hükümet tarafından cezalandırıldığı iddia etti. 

Eskişehir'de çözüm bulunamayan sorunlar olduğunu iddia eden Kumru yerel yönetimlerin kronikleşen aksaklklarını da görmezden geldi.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir’in uzun yıllardır çözüm bulunamayan sorunlarıyla ilgili yetkililere ve siyasilere seslendiği bir basın açıklaması yayınladı.

Kumru’nun açıklaması şöyle;   Bildiğiniz üzere Eskişehir’in her seçim öncesi vaat edilen fakat uzun yıllardır çözülemeyen bir çok sorunu var. Aklımızda şu soru var; Eskişehir önümüzdeki dönem de cezalandırılmaya devam edecek mi? Soracağımız sorular bu seçim dönemi de cevapsız mı kalacak? Kentimizin yıllardır çözülemeyen sorunlarıyla ilgili  yetkil ve siyasilere şu soruları yeniden sormak ve artık somut yanıtlar almak istiyoruz;

-Eskişehir’e yapılmak istenen maden çalışmaları, kaymazdaki siyanür havuzu, sevinçteki kömür ocağı proejeleri  gibi çevreye ve insanımıza olumsuz etkisi açık olan projeler yeni dönemde de gündemde olacak mı?

-Eskişehir önümüzdeki dönemde de çevreyolu olmayan,  kuzey-güney çevreyolları konusunda bir gelişme kat edemeyen, Alpu ve Seyitgazi yolları gibi ölüm yollarına sahip bir kent mi olacak?

Kentimizdeki üniversitenin 3’e bölünmesi ve eğitim niteliğinin düşmesiyle ilgili bir çözüm üretilecek mi ?

-Alpu ovasına yapılan URAYSİM projesindeki belirsizlik devam edecek mi?

-Küçük sanayi bölgesindeki çözümsüzlük ve çilenin sona ermesi için bir çalışma yapılacak mı?

-Kentimizin en önemli değerlerinden Eskişehirspor sahipsiz kalmaya devam mı edecek?

-Havaalanımızın sefer problemi ve zafer havaalanını kurtarmak için etkisizleştirilmesine bir çözüm bulunacak mı?


Kurt 25 Proje Sözü Verdi: Küçük Sanayi Sözü DEVAM


1999'da Bir Dönem İçin Yapılması Sözü Verilen Meşhur 26 Söz


Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen "26 Söz Veriyorum"

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024