Meclis Bildiğiniz Gibi Başkan Yine Yok, Tartışma Bol - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Meclis Bildiğiniz Gibi Başkan Yine Yok, Tartışma Bol

Meclis Bildiğiniz Gibi Başkan Yine Yok, Tartışma Bol
Yayınlama: 22 Kasım 2022 Salı - 873
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı son oturumu dün yapıldı. Yılmaz Büyükerşen’in yine mazeretli olmasından dolayı Aydın Ünlüce başkanlığında toplanan mecliste 4 konu gündeme geldi.

Para gelmiyor algısının yanlış olduğunu kendileri ifade ettiler

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde performans raporu tartışıldı. Performansı eleştiren AK Partili Murat Özcan ‘’Allah devlete zeval vermesin” derken Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ‘’Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. 6 ay sonra mazotun kaç para olacağını kimse bilemez. Geçen dönem mazotun litresi 7 idi şimdi 24-25 lira. Geçen dönem öngöremediniz şimdi nasıl ön göreceksiniz? Merkezi hükümet bütçenin tamamını yönlendiriyor bu doğrultuda hedeflerini tutturamayan yönetimin ‘yanlış sonuçlar çıkar’ gibi eleştirilerde bulunması doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti hangi hedefi tutturdu da belediyeninki tutsun’’ dedi.

Performans programına eleştirilerini sıralayan ve karşı oy gerekçelerini anlatan AK Partili Orhan Durmuş, hiç başlanılmayan ve tamamlanmayan yatırımların yine ötelendiğini gördüklerini kaydetti.
Belediyenin ağaçlandırma konusunda da çok düşük seviyede kaldığını aktaran Durmuş, şehir hayatında olmasıyla ilgili belediyelerin sorumluluklarından bahsetti.
 Hemen her yerde hayvan dışkılarının olduğunu dile getiren Durmuş, “ Bu pisliklerin temizlenmesi gerekiyor.  Çağdaş kent böyle olunur.  Bilinmelidir ki bu dışkılar havaya, suya karışarak hastalıklara sebep olabilmektedir” dedi.
Durmuş, bütçe kaleminde yer alan rakamlarında abartılı olduğunu ve gerçekli olmadığını kaydederek, ret oyu verdiklerini belirtti.
Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aydın Ünlüce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında, kırsal kesimde faaliyetlerinin çok takdir topladığını aktardı.

Bisiklet Yolları Ne Oldu?

AK Parti grup Başkanvekili Murat Özcan "Bisiklet yolları konusunda da hep gerçekleşmeyi sıfır görüyoruz, artık bir olduğunu görmek istiyoruz. Tramvay alım ihalesinde de, 15 tramvay alımı ihalesi yaptınız, 30 Haziran 2022'de... Şu anda ihalenin sonucu da daha da açıklanmadı. Şunu öğrenmek istiyorum. Aynı zamanda önümüzdeki yıl, 5 milyon 267 bin lira da tramvay hattı ilave yapım projesi var. 15 tramvay alımı yapıyoruz, ama çok küçük oranda yeni yol yapıyoruz. Bu 15 tramvay yeni yapacağınız yola mı yürüyecekler, yoksa eski yollara ilave mi olacak? 2017 yılında otobüsleri almak için oybirliği ile sizlere yetki verdik. 300'e yakın otobüs alındı. O gün de uyardık, şimdi daha da çok hissediliyor. O zaman özel halk otobüslerini deplase etmek için çok sayıda otobüs alındı. Ama bunlar dizeldi. Şimdi gelinen noktalarda belediyeler GES gibi yatırımlar yaparken daha çok elektrikli otobüslere yöneliyor. Daha önce de oylamıştık, İzmir Büyükşehir'in elektrikli araç aldıkları için, elinde kalmış eski otobüslerini hibesini kabul etmiştik. Daha yeni önümüzdeki yıl 10 elektrikli otobüs alımı var bütçenizde. Bunu aslında 2017'de, 2018'de yapmalıydınız. Çünkü şimdi o dizel araçlar elinizde kalacak. Çektiğimiz kredi ve ödemelerde ciddi sıkıntılar yaşayacağız" dedi. 

Özcan: Yol için 783 milyon ayırmışsınız. Sevinelim mi yeni yol mu yapacaksınız yoksa?

Özcan "783 milyon lira yol yapımı için bütçe ayırmışsınız. Helali hoş olsun. Alternatif yollar mı açacaksınız, yoksa eski yolları tamir için asfalt döküp halkımızdan asfalt parası almak için mi kullanacaksınız? Çünkü performans raporunuzda yeni yollarla ilgili ibare var, açıklama yok" diye ekledi.

"Bu bütçeyle sanki sosyal medyanızda sanki tarımı kurtarmış algısı oluşturmanın bir anlamı var mı"

Toplantıda gündeme gelen Büyükşehir Belediyesi'nin tarımsal faaliyetlere yeterince destek verilmediği eelştirileri konusunda Murat Özcan, "Gayet açık, tarımsal faaliyetlerle ilgili bir merkeziniz var. Bütçede neden az yer verildiğini eleştirmekten daha doğal bir şey olamaz. Yorum beklemiyoruz arkadaşlar. Biz verilerle konuşuyoruzi verilerle cevap verilmesini istiyoruz" dedi. 

"Niye yaptınız diye eleştirmiyoruz, fazlasını yapın diye eleştiriyoruz"

Murat Özcan, "Bütçenin sadece yüzde 0,93'ü tarıma ayrılırken, aylardır sosyal medyanızda sanki tarımı kurtarmış algısı oluşturmanın bir anlamı var mı! Gayet net. 7 bin 500 ağaç dikimi az diyoruz. 50 bin olsa takdir ederiz. Ben her zaman bu toplantılarda verilerle konuşurum, şehirle ilgili ortak hareket edebileceğimiz noktaları da burada birçok kez tekrarlamışızdır. Şimdi 50 manda, 300 koyun dağıtılmış. Hayvancılığı mı kurtardınız! Bunu niye yaptınız diye eleştirmiyoruz, fazlasını yapın diye eleştiriyoruz" dedi. 

Kazım Kurt'un sözlerine Özcan'dan Faik Öztrak hatırlatması 

Kazım Kurt'un konuşmasındaki, "2002'de ekonomi şimdi 2022'dekinden daha iyiydi" sözlerine de cevap veren Murat Özcan, "Sayın Kazım Kurt, eğer 2002'deki ekonomiyi Faik Öztrak'tan öğrendiyse, diyeceğim şudur. Kendisi de 2002'nin aktörleri içindedir. IMF'nin memuru olarak buraya Kemal Derviş ile geldiği zaman bu memlekette Faik Öztrak'ın '6 ay emekliye maaş vermeyelim' diye teklifi olmuştur. Oradan alıyorsanız bilgileri çok yanılıyorsunuz, çünkü biz o dönemleri çok iyi biliyoruz" dedi. 


'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024