Odunpazarı da Olmasa İşimiz Zormuş GELEN ORAYI GEZİYOR - Eskişehir Balyoz Haber

Eskişehir Güncel

Odunpazarı da Olmasa İşimiz Zormuş GELEN ORAYI GEZİYOR

Odunpazarı da Olmasa İşimiz Zormuş GELEN ORAYI GEZİYOR
Yayınlama: 13 Kasım 2022 Pazar - 980
A+
A-

Bir zamanlar Odunpazarını tekrar Eskişehir'e kazandırmak için kolları sıvayan dönemin Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'yı engellemek için her türlü yöntem denenmiş ve projenin hayata geçirilmesi geciktirilmişti. Ancak tüm engelemelere rağmen Burhan Sakallı Odunpazarı bölgesindeki başlattığı projeyi tamamlayarak Tarihi Odunpazarı Bölgesinin tekrar Eskişehir için önemli bir merkez olmasını sağlamıştı. 

Şimdilerde bir zamanlar Burhan Sakallı'yı engellemeye çalışanlar da o günlerin unutulduğunu düşünerek sahiplenselerde Burhan Sakallı izinin silinmeyeceği ortada. 

Şehrimizin önemli değerlerinden biri olan Hasan Polatkan ismini de şehrin en büyük bulvarını inşaa eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi başkanı Rahmetli Aydın Arat buraya vermiş ancak sonrasında sokakların adını değiştirme bahanesiyle bu bulvarın adını değiştirenler o bulvara hala Eskişehirlilerin Hasan Polatkan Bulvarı demesini de engeleyemediler. 

Şehirlerin bellekleri ile var olacağının ve kendi kimlikleri ile değer kazandığının bir işareti olarak Eskişehir'e gelen kendi misafirlerini de engelledikleri tarihi bölgeye götürmek ve gezdirmek durumunda kalıyorlar. 

Bunun en son örneği Ankara Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürlüğü görevlileri ziyareti oldu. Tarihi bölgeyi gezen teknik ekip tarihi bölgeyi şehre kazandıranlara teşekkür ettiklerini ifade ettiler. 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024